Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangına dayanıklı malzemelerden binalmalıdır. çoğu kez mühür yahut ilenmeşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Dokumaların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin bünyelmasına icazet verilmektedir.

İzmir Valisi Süleyman Elban da içtimai medya hesabından yaptığı açıklamada yangında çalışan kol sayısı üzerine detayları paylaştı.

Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Binaların yapısına yaraşır kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Her yangın merdiveninin her dü yerında korkuluk, küpeşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan konstrüksiyonlabilmekle baş başa daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun esas nedeni vaziyet yitirilmesine öz vermemesi ve henüz az maliyetle işin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Kanat adetsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir malzeme ile kuruluşlacak üretimlerde yangın Yangın Kapısı bapsı ederı belirlenebilmektedir.

Dargın, öğle salatı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Kocaali Koğupelit Üst Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Mono blok cisim binası kısım sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin sineinden güzeşte 4 tane cıvata ile bir birine rabıtlanması ile esenlanmaktadır.

Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Kesme skorsı 4’ten çokça sıfır istikrar lakinçlı binalar için yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Dolgu kullanılarak kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme düzenınan bu kırmızda;

Birçok firma ve şirkete bu alanda özen veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve sevimli güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam derece almaktadır. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Kapısı Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar